SAYIN ABONEMİZ
- EPDK Mevzuatı gereği sayaç mahallinizde yapılan bildirim, şahsınıza yapılmış sayılır.
- Başkanlığımızdan geldiğini söyleyen kişilerden mutlaka kimlik talep ediniz.
- Başkanlığımızla alakası olmayan kişilerin elektrik sayaçlarınız ve sayaç mühürlerine müdahale etmesine izin vermeyiniz.Sayacınızın ve üzerindeki mühürlerin muhafazası tarafınıza aittir.
- Sayaç üzerindeki plastik mühürün bozulması durumunda; kişiler hakkında kaçak işlemi yapılmakta ve ilgili kişiler hakkında mühür bozma, nitelikli hırsızlık suçlarından, ilgili mahkemeye suç duyurusunda bulunulmaktadır.
- Başkanlığımız elemanı olmayan ve ellerinde sahte evrakla dolaşan, para talep eden kişileri Cumhuriyet Savcılıklarına ve Başkanlığımıza bildiriniz.
- Başkanlığımızca mahallinde elden tahsilât yapılmamaktadır. Elden kimseye para vermeyiniz.
- Elektrik sayacınızın mühürleri kopuk, bozuk veya çalışmıyor olduğunu Başkanlığımıza dilekçe ile bildirerek mühürlerinin yenilenmesini ve sayacınızın değişmesini sağlayınız.
- Kaçak elektrik kullanımı nitelikli HIRSIZLIK suçudur. Kaçak elektrik kullananlara mahkemelerce 5 yıla kadar HAPİS cezası verilmekte, ayrıca elektrik tüketim bedeli, Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) mevzuatı uyarınca zamlı tarifeye göre belirlenmektedir.
- Kullandığınız tesisatın aboneliğini, sözleşme yaparak üzerinize almanız ve tesisatı kullandığınız mahalli terk ederken de sözleşmenizi iptal ettirmeniz kanuni bir zorunluluktur.
- Faturaya yapılacak itiraz ödemeyi durdurmaz. Fatura itirazında haklı görülürseniz mağduriyetiniz giderilecektir.
- Son ödeme tarihine kadar faturasını ödemeyen abonelerin elektriği, EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeleri hükümlerince kesilir. Son ödeme tarihinden sonra yapılan ödemelerde gecikme zammı hükümleri uygulanır.
- Borç veya diğer sebeplerden enerjiniz kesilip, elektriğinizin kesilme gerekçesi ortadan kalktığında mutlaka abonman servisimize müracaat ederek açma işlemini yaptırmanız gerekmektedir. Aksi halde verilen süre sonunda aboneliğinizin feshi ve sayacınızın kaldırılması sonucu yeniden sözleşme yapmanız gerekir.
- Yükümlülüklerini yerine getirmeden dağıtım lisans sahibi tüzel kişinin ilgili mevzuata uygun olarak kestiği elektrik enerjisini açarak veya açtırarak kullanan abonelere kaçak elektrik kullanım hükümleri uygulanmaktadır.
- Hesap ve tüketim denetimi için faturaların on yıl süre ile saklanması gerekmekte olup, faturalarınızı yıpranmaya karşı ısı ve ışık ortamından koruyunuz.
- 8.000 YTL ve üzeri faturalar 332 nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğince banka kanalı ile ödemek zorundadır. Yapacağınız havale, EFT işlemlerinizde tesisat numaranızı, fatura numarası ve tutarını mutlaka belirtiniz.
- Faturalarınız elinize geçmediyse web sitemizin www.iosb.org.tr adresindeki borç sorgulama menüsünden tesisat numaranızı girerek yada 0212 444 3 672 / 154 nolu telefondan tesisat bilgilerinizi bildirerek öğrenebilirsiniz.
- Sayacınız kapalı mahalde ise memurumuzun okuyabileceği bir alana almanız gerekmektedir. Aksi halde sayacınız düzenli bir şekilde okunamaz.
- Sayacınızın okunamadığı zamanlarda tahakkuk şefliğimize müracaat ederek sayaç işaretlerinizi bildiriniz ve fatura çıkartınız.
- Mülk sahibi iseniz ve mülkünüzü kiraya veriyorsanız elektrik sözleşmenizi kiracınızın üzerine yapılmasını sağlayınız. Aksi takdirde doğacak borçlarda sorumlu siz tutulacaksınız.